Безплатна доставка до 2 дни

0899 02 20 30 / 0899 01 20 30
office@climasystems.bg

Какво представлява инверторната технология в климатиците?

Ако мислите за закупуване на климатик, ето това е най-новата и най-ефективната технология, която е налична. Инверторната технология е проектирана по такъв начин, че да може да спести 30-50% от електроенергията. Нека обаче погледнем какво е инверторната технология и как тя се различава от климатика без инвертор.

Как работи един климатик?

Contents

За повечето хора, климатикът просто хвърля хладен (или топъл) въздух на температурата, на която е нагласен. В обикновения уред компресорът е изключен или включен. Когато е включен, той работи на пълен капацитет и консумира пълно електричество.

Какво е инверторен климатик?

Инверторната технология работи като ускорителя в автомобила. Когато компресорът се нуждае от повече мощност, той дава по-малко енергия. С тази технология компресорът винаги е включен, но използва по-малко мощност или повече мощност при нивото, зададено в термостата. Скоростта и мощността на компресора се регулират по подходящ начин.

Това се използва много успешно за климатици и хладилници.

Основни характеристики:

  • Климатиците с инверторна технология са с променлива скорост.
  • Инверторните климатици регулират скоростта в зависимост от топлинния товар на помещението.
  • Всяко помещение има различен топлинен товар, дори и да е с еднакъв размер. Топлинният товар зависи от много различни фактори.
  • Топлинният товар в помещението не остава постоянен и варира от сезон на сезон по различни характеристики.

Климатиците с инверторна технология забавят ли охлаждането?

Някои хора имат опасения, че климатиците с инверторна технология не охлаждат добре или охлаждат бавно. Това, разбира се, съвсем не е така.

Ползите

Най-голямото предимство на инверторната климатична система е спестяването на енергия. С инверторната технология климатикът може да променя своята изходна мощност, за да поддържа точно стайна температура. Инверторната технология също така позволява високо пускане в експлоатация, което ви позволява да се наслаждавате на бързо охлаждане до 25% по-бързо в сравнение с конвенционалния климатик.

Добрата новина е, че иновативната инверторна технология постига висока мощност и висока ефективност едновременно. Инверторното управление бързо достига желаната температура чрез увеличаване на работната честота на компресора. Когато температурата е достигната, инверторът регулира скоростта на въртене на компресора (честота) за ефективно поддържане на точен контрол на температурата, без да се изразходва излишната мощност. Това предлага забележителен енергоспестяващ контрол и ефективна икономична работа.

Оптимален комфорт

Инверторната технология на модерните уреди поддържа точен контрол на стайната температура и създава изключително комфортна среда. При  конвенционалните единици компресорът се включва  изключва, за да се настрои към желаната температура на помещението. Това причинява големи колебания в температурата в помещенията. С инверторната технология това не се случва, защото мощността на компресора се намалява, а не се прекъсва и това осигурява превъзходен контрол при поддържане на желаната температура. Като сложи край на работата на компресора за включване /изключване, технологията също така значително намалява нивото на шума. Не е никак малко, нали?

Ефективно спестяване и икономия

Инверторът разполага с енергоспестяваща опция, която намалява годишната консумация на енергия с до 40% в сравнение с конвенционалните единици, сочат последните данни на експертите. Променливото ниво на мощност на компресора позволява равномерно поддържане на стайната температура, така че да се губи значително по-малко енергия. Освен това, без да се увеличава /изключва работата на компресора, компресорът може да работи с ниско ниво от 1.5kW, което спестява енергия.

Всички тези предимства звучат много апетитно и сме сигурни, че вече обмисляте покупката на такъв уред. А ако се чудите кое е най-доброто място да направите такава стъпка, недейте – това е Clima systems. В този невероятен магазин ще намерите климатици на изплащане и климатици на промоции, така че не се колебайте.

Не забравяйте, че купуването на такава техника е много отговорно и трябва да го направите умно, внимателно и от най-добрия магазин. А в Clima systems ще намерите най-различни продукти – инверторни, хиперинверторни, класически и други. Заповядайте в магазина с най-добрите климатици в Бургас!

Вашият коментар

Последвайте ни или запишете своя имейл, за да получавате информация за промоции